Sporcu Tedavileri
Sağlığımız için spor yapmamız çok önemli. Ancak, dikkat edilmediği takdirde sakatlanma gibi olumsuz durumlar ortaya çıkabilmektedir. Sporcuların en sık yaşadığı sakatlıkların başında ise diz sakatlıkları gelmektedir.
Daha çok sportif yaralanmalar sonucu oluşan sorunların Artroskopik diz ameliyatları; menisektomi veya menisküs tamiri, artroskopik ön çapraz bağ, arka çapraz bağ, iç-dış yan bağ ve kombine bağ yaralanmalarında rekonstürüksiyon ameliyatları, kıkırdak yaralanmalarında, artroskopik mikrofraktür, nanofraktür, omuz çıkığında; artroskopik bankart tamiri, subakromiyal sıkışma sendromu, omuz eklem osteoartriti, labral yırtık eksizyonu-tamiri, kıkırdak ameliyatları ve rotator cuff tamiri ve tüm bu hastalıkların başarısız sonuçlanmış sonuçlarının revizyonu yer almaktadır.
SEZON SONU VE YENİ SEZONA HAZIRLIK
Yoğun,başarılı ve aynı zamanda yorucu bir sezon sonrası tüm liglerde Milli takımlar harici tatil başladı.Aktif ve profesyonel sporcular için tatil tamamen dinlenme olmamalıdır.Dinlenme periyodu fizyolojik adaptasyon süreci olan 2 haftayı geçtiği zaman tüm vücut fonksiyonları(solunum kapasitesi, kalp pompalama kuvveti, kas kuvvet ve direnci) geriye dönmekte ve sezon açılana kadar tamamen aşağı inmektedir. Pasif dinlenmeyi yani yaklaşık 2 haftayı takiben artık aktif dinlenme döneminde (Takım antrenör veya kondisyonerinizin vereceği programa uygun) düz koşular hafif ağırlıklarla dinamik çalışma zamanı başlayacaktır.
Pasif dinlenme süresi uzadıkça sezon açıldığında solunum sıkıntıları, kalp çarpıntıları ve kaslardaki hamlık ağrıları kaçınılmaz olacaktır. Aktif dinlenme süresi mutlak surette gelecek sezondaki başarınızı etkileyecektir.Dinlenme peryodunda unutulmaması gereken 2. basamakta, sezon içinde zaman darlığı nedeniyle yapılamayan tedavilerin (fizik tedavi veya ameliyat vs) tamamlanmasıdır.Bu basamak sezon boyunca yoğun ve yorucu geçtiği için rejenerasyon için önemlidir.
DİKKAT! Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.